• Het Waddenzeegebied heeft een grote ecologische waarde en sinds 26 juni 2009 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. En vanuit de vakantiewoningen bent u in enkele minuten bij dit prachtige gebied. De "Waddenzee" Wad anders!!
  • Ontdek het verborgen eiland Wieringen!! Een prachtig eiland met een glooiend landschap. Het voormalige eiland Wieringen kent vier dorpen: Hippolytushoef, de havenplaats Den Oever, Oosterland en Westerland. Den Oever is gelegen aan de kop van de Afsluitdijk,
  • Een adembenemend gezicht!. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken vanuit rondvaart tochten die vertrekken vanaf de haven van Den Oever.
  • In de Noord-Hollands Duinen kun je nog rust vinden. Even lekker weg uit de hectiek van het dagelijkse leven.
  • Wadlopen is een unieke en sportieve belevenis in de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee. De Waddenzee Wad anders!!
  • Het Robbenoordbos en het Dijkgatbos is een bos ten noorden van Wieringerwerf en ten zuiden van Den Oever, dit prachtige bos van 600 hectare heerlijk beschut wandelterrein ligt op nog geen 5 minuten fietsen van de vakantiewoningen.
  • De grootste bloembollenvelden zijn in het voorjaar te zien in de omgeving Breezand, Anna Paulowna en omgeving Zijpe.  Zijpe is bekend om het item “bloeiendzijpe”, Breezand begint al begin maart met de “lente tuin”. Tevens zijn  Breezand en Anna Paulowna bekend door de “bloemendagen”

Den Oever / Wieringen

omgeving

Wieringen. Ooit een eiland. De dorpjes zijn anders, het glooiende landschap is anders. De haven, waar ooit de postboot afmeerde. De kerk, echt de alleroudste. Smalle slingerende weggetjes, omzoomd door meidoornhagen. Monumentale boerderijen, bekoorlijke dijkhuisjes. Een eigenzinnig stukje Nederland dat zich eeuwenlang van niets en niemand wat aantrok. Gelegen aan de internationale beschermde Wierdijk. Acht kilometer lang, nota bene opgebouwd uit zeegras. Wees gerust, want die dijk staat daar niet voor niets al vierhonderd jaar. Je voelt, je proeft, je ruikt nog altijd dat eiland van voorbije tijden. Waar iedere bezoeker niet als vreemdeling, maar als bijzondere gast wordt ontvangen. Visrijk binnenwater in overvloed. Ook rond het prachtige Robbenoordbos, op amper vijf minuten fietsen van de woningen. Vanuit de woningen heeft u al die facetten binnen handbereik. Zoals de grootste aanvoerhaven van garnalen in Europa. Zoals de afsluitdijk, meesterwerk van waterbouw en over de hele wereld gezien als een van Nederlands belangrijkste attracties. De woningen liggen aan de kop van die wereldberoemde dijk. Op minder dan vijftig minuten van Amsterdam. Bekijk meer van de omgeving via de links.